Om os

Hvem er cura?

Cura Clothing er stiftet i 2020 af Sofie Mikkelsen og Elisabeth Grevlund - to vaskeægte joggingtøjfans! 

Vi synes, at livet er for kort til at gå i tøj der kradser, strammer eller er i dårlig kvalitet. Stod det til os, gik vi i joggingtøj næsten hver dag, alligevel er det aldrig lykkedes os at finde et sæt, som levede 100% op til vores krav ift. kvalitet og pasform. 

Derfor besluttede vi os for at lave vores eget - helt som vi har drømt om det altid skulle være! Sidenhen har vi udvidet med flere produkter, og på sigt drømmer vi om, at skabe et helt univers af lækkert tøj og accessories i overensstemmelse med vores værdier.

Selve navnet "cura" er latin, og betyder at drage omsorg og tage hånd om noget. Vi vil nemlig gerne designe lækkert tøj, men ikke uden samtidigt at tage ansvar. Det ansvar indebærer for os økologi, restmaterialer, tidsløse designs og farver, samt en kvalitet der holder i lang tid frem. 

Hvor kommer tøjet fra?

Vores joggingtøj produceres i det nordlige Portugal, og vi bestræber os så vidt muligt på at minimere klimaaftryk, derfor arbejder vi sammen med en fabrik som er GOTS- og SMETA-certificeret. 

GOTS kræver at minimum 95% af fibrene i et produkt er økologiske, samt at der ikke anvendes kemikalier af skadelig karakter i produktionsprocessen. Derudover kræver GOTS også, at der ikke er anvendt børnearbejde, og at de mennesker som har været en del af produktionen arbejder under sikre og fair forhold. 

Vores silkeprodukter produceres i Kina på en ØKO-TEX standard 100 certificeret fabrik, som specialiserer sig i at arbejde med 100% mulberrysilke i høj kvalitet. 


Vi håber I vil tage godt imod cura. 

Sofie & Elisabeth